Wanneer je je haar even rust moet geven

Je haar rust geven

Waarom het belangrijk is je haar rust te geven

Je haar krijgt heel wat te verduren. Ook door de producten die je er allemaal in stopt. Maar de meeste producten horen er toch juist goed voor te zijn? Dat klopt. De meeste producten die zeggen goed te zijn voor haar, zijn er ook daadwerkelijk goed voor. Dat betekent echter niet dat het goed is om je hoofdhuid nooit te laten relaxen. Daarbij kan haar aardig vet worden door al die producten. Dus hoe laat je het op de beste manier relaxen? En welke haarproducten zijn nou eigenlijk schadelijk? Wat kun je bovendien doen bij beschadigd haar?

Welke producten zijn slecht voor je haar?

De producten die slecht zijn voor je haar zijn, logischerwijs, niet de verzorgingsproducten. Dit zijn namelijk de stylingproducten. Producten als haarlak, haarmousse en beschermingscrèmes voor de krul- of stijltang bijvoorbeeld. Van deze producten en apparaten kan je haar flink uitdrogen en soms zelfs verbranden. Kappers raden daarom ook aan dit niet te vaak te gebruiken. Aan de andere kant kan haar erg vet worden van de verzorgingsproducten die je er in stopt. Al deze veranderingen zorgen indirect voor stress, wat je haarkleur kan aantasten.

Hoe geef je jouw haar precies rust?

Je haar kun je het beste laten relaxen door alle stylingproducten grondig uit te wassen. Daarbij is het van belang dat je jouw haar goed uitspoelt. Na het wassen, zal je de verleiding moeten weerstaan om te beginnen aan jouw haarroutine. Is dit heel moeilijk? Geen probleem! Wat je wel kunt doen is een rijstwatermasker gebruiken. Omdat dit alleen water met rijstzetmeel is, maakt het je haar niet vet. Daarnaast is rijstwater heel goed voor je haarstructuur. Het is ook heel simpel te gebruiken. Laat het water afkoelen en gebruik het als masker. Laat het vervolgens een kwartier zitten en spoel het uit met koud water.

Wat je kunt doen bij beschadigd haar

Er zijn verschillende manieren om ban beschadigd haar af te komen. Dode punten zijn gemakkelijk te verhelpen door ze af te laten knippen. Hiervoor kun je dus prima naar de kapper. Droog haar is moeilijker te verhelpen. Wanneer je verzorgingsproducten gebruikt, moet je er goed op letten dat het niet vet wordt. Bovendien mag je, zoals hierboven al eerder gezegd is, niet te veel stylingproducten gebruiken. En als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke, kan ook een agressieve shampoo je haar goed beschadigen.