Dé producten waar een kapper niet zonder kan

producten voor kappers

Een goede schaar is het halve werk

Iedereen weet dat er een aantal producten zijn waar een kapper niet zonder kan. Deze producten maken het namelijk mogelijk voor een kapper om zijn of haar beroep uit te oefenen. Dus wat zijn deze essentiële kappersproducten? Beginnend met de het meest duidelijke product, kan geen enkele kapper zonder een goede, scherpe schaar. Dit maakt de kapper namelijk een kapper. Zou deze geen haren kunnen knippen, dan zou hij of zij een haarstylist zijn geweest. Maar een goede schaar is het halve werk. Ook scheerapparaten zijn standaard kappersproducten. Wat zijn enkele andere van deze typische kappersproducten? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Kammen en borstels tegen de klitten

Ook kammen en borstels zijn altijd aanwezig in een kapperszaak. Meestal bezit de kapper een geheel assortiment. Haar kan niet goed geknipt worden wanneer dit vol met knopen zit. Daarom borstelt de kapper altijd eerst iemands haar voor dat dit geknipt wordt. Kammen komen vaak erg goed van pas bij het verdelen van haar. Neem bijvoorbeeld het afscheiden van haar dat geverfd wordt. Of denk aan afro haar dat wordt ingevlochten. Deze kappersactiviteiten worden allemaal met een kam of borstel gedaan. Een creatieve kapper kan hier echter nog veel meer mee.

Verf en bijbehorende producten

Bovendien heeft elke kapper een groot assortiment aan haarkleuring op voorraad. Van blond tot zwart tot rood tot blauw, je kunt het zo gek niet bedenken of veel kappers hebben het. Hierbij horen natuurlijk ook verfproducten als uitbleekmiddel, verfbakjes en kwastjes. Natuurlijk gebruiken kappers voor het zetten van highlights of lowlights ook aluminiumfolie. Zo geeft de verf niet af op delen van het haar die niet geverfd hoeven te worden. Dit product is echter makkelijker verkrijgbaar en in elke supermarkt wel te koop. Hier hoeft een professionele kapper dus niet lang naar te zoeken.

Producten voor de gezondheid van je haar

Naast producten die de kapper zelf gebruikt zijn er ook haarproducten die klanten gebruiken Deze zijn vaak van merken die andere kappers ook aanbevelen. Het gaat hier om crèmes, oliën, maskers, shampoos en crèmespoeling. Dit zijn allemaal verzorgingsproducten. Een kapper verkoopt ook vaak stylingproducten als mousse, haarlak en haargel. Al deze producten doen het tegenovergestelde van elkaar, maar hebben wel een functie. Crèmes zijn goed voor je haartextuur en haarlak niet. En gel houdt je haar op zijn plek, maar moet er aan het einde van de dag weer worden uitgewassen.