Waarom een goede schaar van belang is

De schaar van een kapper

Een kapper heeft natuurlijk vele mogelijke voorwerpen om haar mee te bewerken. Neem bijvoorbeeld kammen, borstels, föhns, krultangen en stijltangen om haar te stylen. Daarnaast verwijdert een kapper ook haar met scheerapparaten en zelfs messen. Dit is echter gereedschap dat je eerder in de handen van een barbier ziet. Een kapper gebruikt veel vaker een schaar om haar mee te knippen. Dit is natuurlijk ook wat een kapper kenmerkt. En een goede kapper heeft natuurlijk een assortiment aan goede scharen. Dus waar kunnen kappers het beste mee knippen? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd.

Het belang van scherpte

Bij een kapper zijn natuurlijk meerdere scharen in de salon aanwezig en deze dienen allemaal even scherp te zijn. Goede, scherpe scharen knippen namelijk veel beter. En wanneer scharen bot worden, snijden de messen veel minder goed door het haar wat geknipt moet worden heen. Hierdoor loop je het risico een klant scheef te knippen. Daarnaast ben je veel langer bezig met het knippen, wat natuurlijk niet wenselijk is. Scharen worden na verloop van tijd ook bot. Zorg daarom als kapper de je deze op tijd vervangt. Zo zorg je dat geen enkele klant onder onverwachte uitloop lijdt, wanneer deze het haar laat bijpunten.

Goede merken om mee te knippen

Er zijn verschillende merken om mee te knippen. Veel kappers zullen zo hun eigen favoriete merk hebben. Waar iedereen het in elk geval over eens zou zijn, is dat je als kapper scharen nodig hebt die lang scherp blijven. College line is daarvoor een goed merk en hiervan zijn ook verschillende typen scharen. Wat je ook kunt doen is het kopen van een scharenset. Deze set is zeer geschikt voor kappers die aan huis knippen. Hij is namelijk erg makkelijk in te pakken, mee te nemen en op te bergen.

Ook een schaar vind je bij kappers voor kappers

Kappers voor kappers biedt veel producten voor een redelijke prijs aan. Dit betekent dat je als beginnend kapper of als veteraan ook een schaar kunt vinden in onze webshop. Beginnende kappers zullen misschien schrikken van de prijs, maar dit is standaard. Scharen kun je als kapper zien als een investering. Het is namelijk je belangrijkste gereedschap en je hebt als goede kapper de beste kwaliteit nodig. Gelukkig is er ook een alternatief. Wanneer je in de salon van iemand anders werkt, hoef je je alleen zorgen te maken over het knipwerk.